<< Terug

Derde Pompster Rintocht groot succes

Datum: 30 november -1

Derde Pompster Ryd Rintocht met als thema ‘Slykwerkers’ groot succes
Wat waren we blij dat op zaterdag 10 september 2021 toch de derde editie van de Pompster Ryd Rintocht plaats kon vinden. De tocht stond een jaar eerder al gepland, maar kon toen niet doorgaan vanwege Covid19. De tocht is een groot succes geworden. Maar liefst 700 mensen kwamen naar ons dorp om al wandelend te genieten van de prachtige omgeving.  
In de vroege ochtend om 6:30 uur werden de laatste voorbereidingen verricht.  Om 7:30 uur liepen de eerste deelnemers het terrein al op en om 7:55 uur opende voorzitter Meindert Boschma het evenement met een korte toespraak. Bij deze toespraak las hij ook het gedicht voor van Eppie Dam, welke hij speciaal voor dit evenement had geschreven. Het gedicht was als volgt:

STAPPENTELLER 20-21
 
denkend aan de slikwerkers
 
je mag hier onbekommerd lopen
want alle voorwerk is gedaan
de spade in de grond gestoken
als bodem onder ons bestaan
 
wij weten dat hier zeeën waren
en onze mannen dag aan dag
verdronken in hun rubberlaarzen
waaraan je al de blubber zag
 
zij brachten golven onder water
en streken zoveel slikken glad
om groei en zekerheid voor later
waar iedereen idee bij had
 
wij mogen op het land vertrouwen
geschapen uit de goede wil
van wie een leven bleven bouwen
onwetend van het tijdsverschil
 
hoe houden wij de stijging stil?
 
Eppie Dam
 
september 2021
 
Hierna mochten de deelnemers van de 40 kilometer om precies 8:00 uur vertrekken. Vanaf 09:00 uur vertrokken de eerste deelnemers van de 25 kilometer en vanaf 11:00 uur de wandelaars van de 15 kilometer. De route ging onder andere langs Kollum en door het prachtige Lauwersmeergebied.
Onderweg werden de deelnemers vermaakt door verschillende muziekbandjes. Theatergroep Nynke van Duinen vermaakte de deelnemers met haar theater op verschillende plekken van de route. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. Er werd koek,  kaas, fruit, bouillon en flesjes drinken uitgedeeld.
 
Bij de finish stond ‘Talitha Bloemen & Meer met een prachtige bloemenkraam.  Veel wandelaars werden bij de finish verrast met een bloemetje voor hun geweldige prestatie.

Op het terrein bleef het nog lang gezellig. Veel mensen bleven nog even gezellig zitten. Dorpshuis ‘Trefpunt’ verzorgde de catering. We willen hen ook bedanken voor de fijne samenwerking.

De reacties waren overweldigend. Iedereen was enthousiast! De Stichting is alle sponsors en alle vrijwilligers ontzettend dankbaar. Met z’n allen hebben we de schouders er onder gezet om dit evenement wederom tot een succes te maken en het is gelukt! We kunnen terugkijken op een prachtige dag! Foto’s van het evenement zijn te vinden op de website www.pompster-ryd-rintocht.nl

Groeten van Meindert, Martijn, Korien, Klaske, Anita, Jan en PetronellaDerde Pompster Rintocht groot succes