<< Terug

Startschot Pompster Ryd Rintocht 2020

Datum: 30 november -1

 De kaartverkoop van de Pompster Ryd Rintocht is gestart
Zaterdag 18 januari is het startschot gegeven voor de derde editie van de Pompster Ryd Rintocht. Deze zal gehouden worden op 12 september 2020.
De Pompster Ryd Rintocht is een wandeltocht vanuit Kollumerpomp door het prachtige Lauwersmeergebied. Men kan kiezen om 40, 25 of 15 kilometer te lopen. Onderweg is er vermaak met muziek, theater en horeca.
Het thema van deze derde editie is ‘Slykwerkers’. Dit thema werd zaterdag op ludieke wijze bekend gemaakt door de bestuursleden. Zij kwamen als echte slykwerkers achter de dijk vandaan, vermoeid van het harde werken. Vervolgens pakten zij de fiets en namen dorpsgenoten mee naar het Trefpunt. Voorzitter Meindert Boschma heette iedereen van harte welkom en maakte het thema officieel bekend. Om een indruk te krijgen van wat het thema voor ons dorp betekent, werd er een film gedraaid van de afsluiting van de Lauwerszee. Het bestuur heeft voor dit thema gekozen, omdat het vorig jaar 50 jaar geleden was dat deze werd afgesloten. Vooral voor de oudere generatie riep dit veel herinneringen op.
Na de film werd er afgeteld en was de inschrijving officieel geopend! Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen binnen en natuurlijk hopen we dat er nog vele zullen volgen!
Ook meedoen aan dit prachtige wandelevenement? Schrijft u zich dan in via onze website www.pompster-ryd-rintocht.nlStartschot Pompster Ryd Rintocht 2020