<< Terug

Tweede Pompster Ryd Rintocht groot succes

Datum: 11 september 2016

Zaterdag 10 september vond de tweede Pompster Ryd Rintocht plaats in Kollumerpomp. De tocht is een groot succes geworden. Maar liefst 650 mensen kwamen naar Kollumerpomp om al wandelend te genieten van de prachtige omgeving.  In de vroege ochtend om 6:00 uur was DR-Events al aanwezig om het geluid te installeren en verrichte de stichting de laatste voorbereidingen.  Om 7:15 uur liepen de eerste deelnemers de tent al binnen en om 7:50 uur opende voorzitter Meindert Boschma het evenement met een korte toespraak. Hierna konden de wandelaars en het publiek genieten van dans van theatergroep Nynke van Duinen en met een slag op de gong mochten de deelnemers van de 40 kilometer om precies 8:00 uur vertrekken. De wandelaars liepen via de landerijen achter De Pomp richting Kollumeroord, waar ze door een prachtig stuk Lauwersmeergebied liepen.  De mensen van de 40 km gingen nu richting Westergeest en Triemen en via het Paradyske richting Kollum. Na Kollum kwam Augsbuurt waarna de mensen via het Lijkpad weer richting Kollumerpomp liepen. Het laatste stuk van de tocht ging langs de Ryd. Bij elke stempelpost was er voor de deelnemers een banaan en een pepermunt, maar ook op andere plaatsen onderweg werden appels, worst, kaas, bouillon en flesjes drinken uitgedeeld.

Vanaf  9:00 uur vertrokken bij de tent de deelnemers aan de 25 km. Na een slag op de gong mochten ook zij vertrekken. Zij liepen een groot gedeelte dezelfde route als de deelnemers aan de 40 km. De dorpen Westergeest en Triemen lieten zij echter links liggen. Zij liepen via Sjoukje Muoisgat richting Kollum.
Onderweg werden de deelnemers vermaakt door shantykoor De Beurtskippers bij Kollumeroord, country/pop band ‘Curls’ bij camping ‘Dreamlân’, de Steelband bij Augsbuurt en blaaskapel ‘Bjusterbaarlijk’ bij de finish. Theatergroep Nynke van Duinen vermaakte de deelnemers met haar theater op verschillende plekken van de route. Ook waren er prachtige vogels te bewonderen langs de route! Deze waren gemaakt door de kinderen van de basisscholen uit Kollumerpomp, Burum en Kollum in samenwerking met kunstenaar Pyr Bosma. Al met al genoeg vermaak onderweg.

Vanaf 11:00 uur startten de laatste twee groepen. Na een slag op de gong mochten ook zij aan de tocht beginnen. De route van deze tocht was het eerste gedeelte hetzelfde en werd vervolgd via Dreamlân. Ook zij liepen langs de Ryd terug naar Kollumerpomp.
Bij de finish stonden een prachtige boog.  De deelnemers werden hier verwelkomt met een gladiool. Bij de finishpost kregen de mensen nog een mooi kunstwerkje  mee naar huis, welke ontworpen en gemaakt was door kunstenaar Pyr Bosma.  

Bij de tent bleef het nog lang gezellig. Veel mensen bleven nog even gezellig zitten. Duo Meester en DR Events verzorgden de muziek, er werd paling gerookt op het veld en dorpshuis ‘Trefpunt’ verzorgde de catering.

De reacties waren overweldigend. Iedereen was enthousiast! De Stichting is alle sponsors en alle vrijwilligers ontzettend dankbaar. Met z’n allen hebben we de schouders er onder gezet om dit evenement wederom tot een succes te maken en het is gelukt! We kunnen terugkijken op een prachtige dag!

Foto's en een filmpje van deze prachtige dag staan op :
http://www.pompster-ryd-rintocht.nl/foto
http://myalbum.com/album/AeIVz3lvwt3v
https://www.youtube.com/watch?v=31p3uvjo_3Q
http://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipMA6d2D9gqW8OOjv_iDCmAg7-s6AO7pXcs46tvG?source=pwa
http://klaasenjikke.nl/pompster-ryd-rintocht-10-sep-2016-kollumerpomp/
 Tweede Pompster Ryd Rintocht groot succes