<< Terug

Vrijwilligersavond

Datum: 11 mei 2016

Woensdagavond 11 mei heeft de Stichting Pompster Ryd Rintocht een informatieavond gehouden voor alle vrijwilligers. De Stichting heeft ruim 80 vrijwilligers, die zich allemaal spontaan hebben opgegeven!

Het geeft aan dat de betrokkenheid groot is. Zonder de hulp van al deze vrijwilligers is het onmogelijk om zo’n groot evenement te organiseren. De Stichting is dan ook zeer content met de inzet van al deze mensen.

Voorzitter Meindert Boschma benadrukte dit in zijn opening en heette een ieder van harte welkom. Hij gaf via een powerpoint inzicht in het reilen en zeilen van deze dag. De route werd bekend gemaakt en ook de indeling van de vrijwilligers. Het gaat hierbij om de stempelposten, verkeersregelaars, horeca, EHBO en nog veel meer.  Iedereen weet nu wat er van hem of haar verwacht wordt deze dag.

Naast de tocht zijn er nog vele andere werkzaamheden. Ook hier heeft de Stichting vrijwilligers voor nodig. Deze avond werd gebruikt om ook hier vrijwilligers voor te vinden. Het gaat daarbij om lunchpakketten maken, het maken van parkeerplaatsen, tent opbouwen en bewaken, route uitzetten, etc. En natuurlijk moet ook alles weer opgeruimd worden. Kollumerpomp is een klein dorp, maar hierin mag het zich groot noemen. Bij elke vraag om hulp gingen er vele vingers omhoog en moest er af en toe zelfs gezegd worden dat er al genoeg vrijwilligers waren.

Het is de tweede keer dat de tocht wordt georganiseerd. Er komt heel wat bij kijken om zo’n tocht te organiseren. Het enthousiasme waarmee het werk gedaan wordt is echter groot en groeide deze avond meer en meer; het is geweldig om zoveel steun van je (oud) dorpsbewoners te krijgen.

Inmiddels zijn er al honderden aanmeldingen. De Stichting is al heel blij met alle aanmeldingen die ze binnen hebben gekregen. De tocht is groots opgezet met veel muziek, kunst en cultuur onderweg. De Stichting hoopt dan ook dat er nog vele honderden deelnemers zich op gaan geven. De tocht is bijna geschikt voor iedereen! De fanatieke wandelaar, maar ook voor de wandelaar die gaat voor gezelligheid.

Wilt u zich ook opgeven voor deze tocht? Dat kan nog tot 1 september. Geniet van alle muziek, kunst en cultuur onderweg in dit prachtige gebied!Vrijwilligersavond